Последният автобус с бежанци е напуснал Нагорни Карабах,  заяви говорителка

...
Последният автобус с бежанци е напуснал Нагорни Карабах,  заяви говорителка
Коментари Харесай

Последният автобус с бежанци е напуснал Нагорни Карабах

Последният рейс с бежанци е напуснал Нагорни Карабах,  съобщи говорителка на арменското държавно управление в Ереван, съобщи ДПА.

100 514 бежанци, които са са били принудени да изоставен домовете си в анклава, са пристигнали в Армения.

Всички арменци, които към момента са в района, би трябвало да се свържат с Червения кръст

Правителството на Азербайджан от няколко дни упорства, че няма аргументи за бягството и че жителите ще бъдат интегрирани в сходство със законите на страната.

Много от бежанците имат проблеми със здравословното положение или са мъчно преносими

Президентът Илхам Алиев е считан за властнически водач. Свободата на пресата в страната е лимитирана и тя е ставала обект на рецензии по отношение на положението на човешките права.

Алиев акцентира, че Азербайджан е характеризиран от голям брой етноси и религии.

“Ние живеем като семейство ”, съобщи той, представен от локални медии. “Сега пристигна времето да създадем независимост в Кавказ ”, добави Алиев.

Последният рейс с бежанци

Арменското министерство на защитата съобщи, че въоръжените сили на Азербайджан  са разкрили огън по транспортно средство, транспортиращо храна към граничен пост и че вследствие на това от арменската страна има жертви.

“Информацията, популяризирана от противниковата страна, че подразделения на армията на Азербайджан сякаш разкрили огън по транспортно средство, транспортиращо храна е изцяло погрешна ”.

Това съобщи министерството на защитата на Азербайджан.

Както Safenews писа,Нагорни Карабах ще престане да съществува от 1 януари, според декрет, подписан  от титулярния му началник Самвел Шахраманян.

„ Арменското население на Карабахския район би трябвало да прегледа изискванията за реинтеграция, препоръчани от Азербайджан, и независимо да вземе решение относно възможността за оставане “, се споделя в документа, оповестен от портала 24news.am.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР